Vacature Marcom coördinator – 0,8 fte (32 uur/ week)

Functieomschrijving

Ben jij toe aan een volgende stap in je carrière binnen een dynamische en unieke werkomgeving?

De organisatie Brightlands Chemelot Campus vormt samen met Chemelot Industrial Park één van de grootste research- en industrielocaties in Europa. Als campus van nationaal belang is Brightlands Chemelot Campus in Europa de technologische hotspot op het gebied van hoogwaardige materialen. Door business, (toegepast) onderzoek en onderwijs samen te brengen in één uniek open innovatie ecosysteem is dat mogelijk. De campus creëert hiermee de meerwaarde die nodig is om bij te dragen aan de mondiale vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en gezondheid.

De Brightlands Chemelot Campus kent 3 business units, Vastgoed, Services en Business Development en een staf afdeling waar o.a. Finance, IT en HR onder vallen. Bij de Campus organisatie zelf werken in zijn totaliteit circa 100 professionals. De cultuur van de organisatie valt te omschrijven als een informele, open cultuur met veel ruimte voor eigen initiatief en een gezonde dynamiek. Alles wat we doen gebeurt vanuit de drie kernwaardes van onze organisatie; Waarde creëren, SamenWerken en Waarmaken.

De context
Brightlands Chemelot Campus is een bruisende werkomgeving waar circa 110 organisaties, inclusief 55 startups gehuisvest zijn die werkzaam zijn in de breedte van de chemische industrie.
Jij werkt binnen een energiek en ambitieus team dat het ecosysteem begeleidt in community development, communicatie & digitale innovatie.

De rol van de Marcom coördinator draait om het ontwikkelen en uitvoeren van communicatieactiviteiten die naadloos aansluiten bij de visie, doelstellingen en programma-agenda van de Brightlands Chemelot Campus (BCC), om zo de merkbekendheid en betrokkenheid te vergroten. Je hebt een spilfunctie op de campus en je werkt samen met het BCC team van de campus (en partners) om de communicatie over BCC en haar activiteiten te maximaliseren. Vanuit een goed zicht op de voortgang binnen de projecten en de activiteiten zorgt de coördinator voor het creëren van meerwaarde, input en content voor de digitale kanalen van BCC. Daarnaast richt deze rol zich op het delen van ontwikkelingen, resultaten en impact van de activiteiten in het ecosysteem. Het ondersteunen bij events en werkbezoeken (communicatiegericht) en het genereren van media aandacht in het nationale en internationale speelveld behoren ook tot de rol van de Marcom coördinator.
In deze rol werk je een nauw samen met het Community & Communications team van BCC welke bestaat uit een Multimedia designer, Event manager, Event support officer en stagiaires. Je legt verantwoording af aan de Manager Community & Communications.

De functie

Wat houdt je rol als Marcom coördinator in:

  • Je bent medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het interne & campuscommunicatiebeleid  en je maakt en bewaakt de jaarkalender communicatie
  • Je ondersteunt, motiveert en inspireert collega’s om het communicatieplan uit te dragen naar elkaar en naar partners van de campus;
  • Je werkt binnen de kaders van het communicatiebudget en weet dit op een effectieve wijze in te zetten.
  • Je adviseert en ondersteunt leidinggevenden en medewerkers over communicatieplannen, -activiteiten, -prioriteiten, vraagstukken en/of communicatie-uitingen;

Team communicatie

Je werkt aan interne communicatieprojecten voor verschillende afdelingen om BCC teamleden te informeren & betrekken bij projecten.

Campus communicatie

  • Je bent medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het interne campuscommunicatiebeleid, waaronder safety- energie en facilitaire communicatie.
  • Je gaat proactief op zoek naar de verschillende verhalen over de campus community en de campusprojecten voor social-, website- en nieuwsbrief content.

Public Relations

  • Je onderhoudt en ontwikkelt positieve relaties met pers&media en publiek van de campus, om een brede en positieve zichtbaarheid van onze campus te waarborgen.
  • Je werkt nauw samen met het communicatieteam om persberichten te schrijven die de activiteiten, innovaties en successen van BCC effectief communiceren. Dit omvat het verzamelen van relevante informatie, het opstellen van concepten, en het coördineren van goedkeuringsprocessen om ervoor te zorgen dat alle persberichten consistent zijn met de merkidentiteit en strategische doelstellingen van BCC.

Branding

  • Je volgt en analyseert data van de prestaties van content op verschillende platforms, en past strategieën aan op basis van deze analyses;
  • Je zorgt ervoor dat alle communicatie-uitingen, zowel intern als extern, in lijn zijn met de merkidentiteit en positionering van BCC.
  • Je zorgt ervoor dat alle visuele en tekstuele uitingen consistent zijn met onze merkrichtlijnen, waardoor een uniforme en herkenbare merkervaring wordt gecreëerd.

Marketing & lead generation

  • Je beheert lead campagnes die bijdragen aan de positionering van BCC als toonaangevende campus samen met externe partners; Je bent medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen, plannen en uitvoeren van sociale media campagnes en eventcampagnes en analyseert de resultaten.
  • Je blijft op de hoogte van markttrends en partneractiviteiten om ervoor te zorgen dat onze branding- en positioneringsstrategieën innovatief en effectief blijven.
  • Je draagt zorg voor de content van de website in samenwerking met het team, schrijft en analyseert SEO content;

Dit zijn jouw kwaliteiten

  • Je beschikt over HBO werk- en denk niveau richting communicatie of aanverwant;
  • Je hebt relevante werkervaring in een vergelijkbare functie, met interne en externe communicatie,
  • Je hebt aantoonbare ervaring in het schrijven van overtuigende marketingteksten voor verschillende platforms, waaronder websites, persberichten, nieuwsbrieven en social media. Daarnaast ben je vaardig in het inzetten van artificial intelligence technologie om content te optimaliseren en te personaliseren, waardoor je de effectiviteit van onze communicatie vergroot.
  • Je hebt kennis van en ervaring met het analyseren van communicatie- en marketingdata om de effectiviteit van campagnes te meten en te optimaliseren.
  • Je bent een enthousiaste en kundige verbinder en professionele gesprekpartner voor interne en externe relaties, partners en multiculturele communities;
  • Je beschikt over een groot aanpassingsvermogen, bent klant- en resultaatgericht, flexibel, creatief en denkt in innovatieve communicatieoplossingen voor de campus en de community;
  • Je hebt sterke redactionele vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Ervaring met de volgende applicaties is een grote pré: Microsoft Office 365, een marketing automation tool/Customer relationship management (Hubspot), website content management system (Drupal).
  • Naast bovenstaande functie-eisen zijn wij bovenal op zoek naar iemand die goed binnen het team past. Iemand die over zijn/haar eigen grenzen heen kijkt, waarde hecht aan samenwerken en zich prettig voelt in een dynamische organisatie waar geen dag hetzelfde is.

Wat bieden we jou?

Wij bieden jou een gevarieerde functie met flexibele werktijden in een innovatieve omgeving. Onze organisatie kent volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris bedraagt maximaal 76K per jaar (inclusief vakantietoeslag) op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast kennen wij een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris. Wij stimuleren een gezonde leefstijl en moedigen onze medewerkers aan om gebruik te maken van de sportfaciliteiten die onze campus biedt.

Kom aan boord!

Ben je geïnteresseerd in de vacature of heb je nog vragen na het lezen van deze vacaturetekst? Neem dan contact op met Sigrid Paans (Manager Community & Communication) door een mail met gedetailleerde CV te sturen aan: Sigrid.Paans@Brightlands.com.

Deel jij onze ambitie en zie jij jezelf werken in deze functie? Stuur dan je sollicitatie inclusief motivatiebrief voor 06-09-2024 aan: Vacatures@Brightlands.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Plaats